NexGen Judo
Judo voor iedereen!

OVER ONS

 

NexGen Judo is ontstaan met het idee dat judo voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het maakt niet uit of je de top van de sport wilt bereiken of dat je als ouder ervoor kiest om je kind op judo te zetten vanwege de bijdrage die het kan leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast biedt NexGen Judo judo aan voor ALLE kinderen, zelfs als daar extra begeleiding voor nodig is (aangepast judo).

Momenteel opereert NexGen Judo als een beginnende judoschool in de gymzaal aan de Verdilaan. We onderscheiden ons door judo aan te bieden aan ALLE kinderen, zowel reguliere lessen als aangepaste lessen, en we streven ernaar dit aanbod in de toekomst verder uit te breiden zodat ook jongeren en volwassenen kunnen genieten van deze prachtige sport.

 


Uiteindelijk streeft NexGen Judo ernaar een judoschool te worden die kinderen de normen en waarden van het judo bijbrengt en hen eventueel kan begeleiden naar de top in de wedstrijdjudo. Het allerbelangrijkste binnen de judoschool is dat kinderen plezier beleven door het beoefenen van deze prachtige Japanse sport!

 

                                                                                      Proefles aanvragen kan via het contactformulier

PROEFLES

 

Leraren

Bij NexGen Judo werken op dit moment twee leraren die zelf in de loop der jaren aanzienlijke ervaring hebben opgedaan binnen de sport, zowel nationaal als internationaal. Hieronder vindt u alvast een kort persoonlijk stuk over het begin en de weg van beide leraren in hun judo carrière en daarbuiten.

 

Ze stellen zich graag voor, zodat er geen onbekenden op de mat staan tijdens een eventuele proefles voor u of uw kind.


Justin Maat

Justin beoefent de sport al sinds hij 6 jaar oud was. Als een onzeker jongetje stapte hij voor het eerst de mat op met als doel meer zelfvertrouwen te krijgen.


Na een periode van alleen meedoen kreeg hij meer plezier en zocht hij de volgende uitdaging: deelnemen aan wedstrijden.
Na vele jaren van toewijding en hard werken begon Justin verschillende prijzen te winnen op nationaal niveau, waarmee hij zich goed heeft bewezen bij de Judobond Nederland. Na de Corona-periode werd hij geselecteerd voor de zogeheten European Cups, waar hij op dit moment nog steeds aan deelneemt. Hierdoor weet Justin precies wat er nodig is om kinderen zelfvertrouwen te geven door middel van judo. Hij begrijpt het principe van vallen en weer opstaan als geen ander en weet dit moeiteloos over te brengen op kinderen. Door zijn eerdere ervaring in het geven van judolessen bij sportinstituut De Korte, weet hij ook uitstekend hoe hij kinderen en jongeren moet begeleiden om het maximale uit hun wedstrijdprestaties te halen.
Naast zijn judoactiviteiten studeert Justin momenteel af aan zijn studie Sportkunde. Daarnaast is hij actief bij de jeugdopleiding van FC Dordrecht als strength and conditioning coach van de O18 & O21. Ook is hij actief binnen de gemeente Nissewaard als combinatiefunctionaris, waar hij zich bezighoudt met sport. In voorgaande jaren van zijn studie heeft hij onder andere stage gelopen bij het Praktijk College Spijkenisse (speciaal middelbaar onderwijs).

Naomi van Krevel

Naomi beoefent de sport nu al zo'n 17 jaar, met als eerste doel het terugwinnen van haar zelfvertrouwen na moeilijke periodes van pesten. Toen ze op 7-jarige leeftijd voor het eerst de mat betrad, ontdekte ze plezier en talent.


Na al haar harde trainingen in de loop der jaren heeft ze een indrukwekkende lijst van prestaties opgebouwd waar veel andere judoka's jaloers op zouden zijn! Zo heeft ze inmiddels 6 Nederlandse titels behaald, evenals meerdere internationale medailles, zoals een zilveren medaille op het EYOF (European Youth Olympic Festival), en zilveren en bronzen medailles op het EK junioren. Bovendien is ze hard op weg om de top te bereiken in de judowereld en heeft ze onlangs in 2023 medailles gewonnen op de IJF World Tour (2x brons), het hoogste niveau in wedstrijdjudo. Dankzij al deze prestaties woont Naomi doordeweeks op Papendal om haar droom te kunnen verwezenlijken: de Olympische Spelen!


Ondanks dat Naomi veel tijd besteedt aan trainen, volgt ze naast het judo een voltijd studie, de PABO, aan de HAN. Via deze studie loopt Naomi stage in het speciaal onderwijs met jonge kinderen, met als doel om als toekomstig leerkracht te werken met deze doelgroep. Tijdens een stage in 2023 voor haar minor heeft ze haar passie ontdekt om te willen werken met jongeren en volwassenen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege bijvoorbeeld fysieke beperkingen of gedragsstoornissen.